Lleida realitzarà una campanya per iniciar la implantació del porta a porta

L’Ajuntament de Lleida iniciarà la implantació del sistema porta a porta domiciliària per a la recollida de residus a la ciutat. Aquesta implantació s’anirà realitzant progressivament, començant en alguns barris i estenent-se a la resta del municipi. Per donar a conèixer el nou sistema, Lavola portarà a terme una campanya de comunicació i d’entrega de material anomenada “El porta a porta va amb tu”.

La campanya començarà al mes d’octubre als barris de Vila Montcada i Ciutat Jardí i, al mes de novembre, s’hi implantarà el porta a porta. En aquesta campanya, l’equip d’informadors donarà a conèixer el nou sistema de recollida, avisarà i prepararà a la ciutadania del seu inici, sensibilitzarà als veïns i veïnes sobre la reducció de costos ambientals i dels beneficis del porta a porta i fomentarà la seva participació activa i responsable.

Els informadors es dirigiran tant a la ciutadania, com als comerços i als agents, recollint informació sobre la seva percepció, realitzant enquestes i fent entrega del kit de benvinguda a les visites que realitzaran als habitatges i comerços.

El kit pels ciutadans estarà format per un cubell airejat per la cuina, un cubell de l’orgànica pel carrer, un fulletó informatiu, un imant de nevera, bosses compostables, bosses multiproducte (per envasos, paper i cartró) i bosses pel rebuig. Pel que fa al kit pels comerços estarà format per un cubell airejat per llençar l’orgànica dins l’establiment, un cubell per deixar l’orgànica al carrer i bosses per separar els diferents residus. En cas de fer entrega del kit i no trobar a les persones interessades, es deixarà un avís indicant les ubicacions i els horaris dels estands informatius que hi haurà durant la campanya.

Les dades recollides es tractaran amb un aplicatiu propi LV-Sinappsis i seran analitzades per extreure els resultats de la campanya. Aquests resultats es retornaran a la ciutadania i serviran per millorar les següents fases de la implantació del porta a porta a Lleida.

 

COMPARTEIX-HO