BigData, el programa educatiu sobre tecnologia d’EduCaixa

BigData. La intel·ligència de les dades” és un dels programes educatius d’EduCaixa, el projecte educatiu de Fundació Bancària “la Caixa”, creat el curs 2017-2018. Està destinat a l’alumnat i professorat de secundària, batxillerat i cicles formatius.

De cara al proper curs escolar, 2018-2019, Lavola realitzarà la secretaria tècnica d’aquest programa amb l’objectiu d’assessorar i fidelitzar els docents participants. Entre les diferents tasques que es duran a terme hi ha la difusió del programa, la captació de docents i l’acompanyament durant tot el curs, ja sigui via telefònica, de les newsletters que s’envien o del grup de Facebook creat, entre d’altres.

L’objectiu del programa és desenvolupar una actitud activa, crítica i realista cap a les tecnologies, conèixer la presència de dades digitals i la seva implicació a la vida quotidiana i reconèixer el valor d’extreure i processar les dades per a generar coneixement i participar a la societat.

Està organitzat en tres itineraris diferents per desenvolupar diversos mòduls didàctics i activitats i, amb la feina feta, els alumnes poden presentar-se al Repte BigData. Els millors equips del repte són seleccionats per assistir al Datató, un esdeveniment col·laboratiu on els participants treballen amb dades per aconseguir un objectiu comú, i els dos equips que ofereixin la millor solució al problema que se’ls planteja guanyen un viatge formatiu.

Durant l’edició del Datató 2018, realitzada a Barcelona a principis de maig, el problema que van haver de resoldre els equips va estar relacionat amb un cas real, anomenat “Ciutat del Cap Dia 0. Es tanca el subministrament d’aigua”. Els dos equips guanyadors han viatjat a Silicon Valley durant el mes de juliol per conèixer empreses punteres com Netflix o Google i descobrir algunes de les aplicacions reals del BigData.

D’aquesta manera, la secretaria tècnica del programa BigData se suma a l’altre programa educatiu d’EduCaixa, Joves Emprenedors, del qual es porta la secretaria tècnica des del curs 2013-2014.

COMPARTEIX-HO