La Federació Andorrana de Bàsquet ha calculat les emissions de gasos d’efecte hivernacle generades al campionat 3×3 FIBA Europe Cup Qualifier i vol realitzar la seva compensació. Aquesta acció reafirma la voluntat de la federació de fomentar una societat baixa en carboni.

Per dur a terme la compensació de les emissions s’ha utilitzat l’eina de Lavola Clean CO2 i s’ha tancat un acord de col·laboració amb un dels projectes inclosos a la cartera d’aquest instrument. D’aquesta manera s’ajuda en el desenvolupament de projectes en altres àrees del món, aconseguint una disminució en l’impacte ambiental a nivell global.

El 3×3 FIBA Europe Cup Qualifier va tenir lloc els passats 23 i 24 de juny a Escaldes-Engordany i, amb la compensació que es realitzarà, la federació andorrana vol aconseguir que el campionat sigui un esdeveniment neutre en carboni.

Gràcies a aquesta acció, el campionat obtindrà el certificat Clean CO2, que reconeix el seu compromís en la lluita contra el canvi climàtic. A més, s’uneix a la llista de diferents esdeveniments esportius que han tingut lloc a Andorra que també han compensat les seves emissions a través de Clean CO2, com la final de la Copa d’Europa FIS o la Font Blanca ISMF World Cup, que es van disputar al març i al gener d’aquest any, respectivament.