Ja és estiu i el Centre de la Platja, l’equipament municipal d’educació ambiental i informació del litoral, desplega una programació plena d’activitats per a adults, joves i públic infantil.

Tothom que visiti aquest equipament pot participar i gaudir de tallers, itineraris, espectacles i xerrades, sempre tractant temes de medi ambient, biodiversitat, cultura, patrimoni i civisme i seguretat a les platges.

Partint del Centre de la Platja es fan rutes guiades amb una aplicació digital (ItinerApp): els visitants poden caminar per les platges de la Barceloneta per veure els usos de la franja marítima i els canvis que ha sofert la zona, o poden descobrir els ocells de la franja litoral de Barcelona. Altres activitats destacades que s’hi poden trobar són un taller d’il·lustració de peixos i fòssils o fer una pràctica de navegació nàutica al simulador de la Facultat de Nàutica.

També es pot participar en els tallers que ofereix el Laboratori de la Platja, un recurs educatiu itinerant que tots els dimecres visita alguna de les platges de Barcelona, i que es pot veure allà on es facin neteges de fons marí del litoral de la ciutat.

Entre totes les activitats previstes, destaca la Festa per un món sense plàstic!, que es celebra el diumenge 1 de juliol. En aquesta festa, que s’organitza en col·laboració amb entitats que treballen per la neteja del litoral, es faran tallers, activitats i una exposició sobre els residus marins. Aquesta festa s’emmarca dins les activitats que l’Ajuntament de Barcelona organitza del 25 de juny al 7 de juliol per fomentar el reciclatge i la neteja de les platges.

El Centre de la Platja es troba ubicat als porxos de la platja del Somorrostro, sota el Passeig Marítim i davant l’Hospital del Mar. Està obert des del 3 d’abril fins al 30 de setembre, de dimarts a diumenge de 10.00 a 14.00 hores.

Descàrrega del programa d’activitats