Sónar: un festival neutre en carboni

El Sónar és un dels festivals de música que se celebren a Barcelona més reconeguts a nivell internacional. Les dimensions de l’esdeveniment i la gran afluència de públic fan que aquest tipus de festival generi inevitablement impactes ambientals. Per sort, cada cop son més els festivals i grans esdeveniments que, conscients d’aquesta realitat, es comprometen en ser més sostenibles.

En la seva edició 2018, el festival Sónar ha volgut calcular les emissions de gasos d’efecte hivernacle vinculades al consum energètic de les instal·lacions i la generació de residus, entre altres, i compensar-ne les emissions per a mitigar els seus efectes sobre el canvi climàtic.

Clean CO2, la solució per als esdeveniments compromesos amb la mitigació del canvi climàtic

Per fer aquest càlcul i la compensació d’emissions, han comptat amb Clean CO2, l’eina de Lavola per quantificar les emissions d’aquests gasos, que permet col·laborar amb projectes a diferents parts del món per compensar les emissions.

El projecte triat per part de Sónar ha sigut l’anomenat Procuenca, que agrupa diferents activitats orientades a la gestió forestal sostenible a Colòmbia. Entre aquestes activitats destaca la restauració dels boscos, la qual ajuda a regular i millorar la quantitat i la qualitat de l’aigua dolça que hi ha al sòl.

Gràcies a l’ús de Clean CO2, l’edició d’enguany de Sónar aconseguirà ser neutre en carboni i reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle a l’atmosfera.

COMPARTEIX-HO