Actualment existeix una tendència a la societat i les empreses cap a un major compromís en favor del desenvolupament sostenible. Celsia, empresa d’energia del Grup Argos amb presència a Colòmbia, Panamà i Costa Rica, és conscient que les seves activitats poden tenir un impacte en els recursos, principalment a l’aigua.

Amb l’objectiu de marcar tendència a la indústria i liderar el procés per a minimitzar els impactes, ha pres la decisió de portar a terme el càlcul de la petjada hídrica a Colòmbia i Amèrica Central, i d’establir una estratègia de sostenibilitat hídrica.

La petjada hídrica analitza el volum d’aigua dolça consumida, evaporada o contaminada associada a un producte, procés o organització, mentre que l’estratègia de sostenibilitat hídrica analitza la relació de l’empresa amb la disponibilitat, qualitat i accés de l’aigua. Mitjançant aquestes dues accions, Celsia busca millorar la gestió de l’aigua i plasmar les accions realitzades per l’empresa per a un ús responsable dels recursos d’aigua dolça.

A més, l’empresa també és conscient de la lluita contra el canvi climàtic i, per aquest motiu, vol portar a terme per sisè any consecutiu el càlcul de la petjada de carboni a Colòmbia i Amèrica Central. D’aquesta manera, vol conèixer l’impacte que la seva activitat ocasiona sobre el canvi climàtic i identificar potencials punts de millora als seus processos.

Per a ajudar a Celsia en aquest procés, Lavola aporta la seva experiència i coneixement en el càlcul de la petjada hídrica i de carboni. Si es vol disposar de més informació, en aquesta pàgina es mostren els serveis sobre canvi climàtic i petjada hídrica.