Lidera l’acció climàtica al món amb un objectiu de reducció d’emissions

Cada vegada més, el sector privat està demostrant el seu compromís d’alinear els seus esforços per combatre el canvi climàtic amb l’objectiu de limitar l’increment de temperatura per sota dels 2°C (comparat amb els nivells preindustrals), segons establert en l’Acord de París de 2015. L’adhesió a la iniciativa SBTI és una forma de mostrar aquest compromís.

El nom de la iniciativa correspon a les sigles en anglès dels objectius de reducció d’emissions basats en la ciència (Science Based Targets Initiative). Es tracta d’una acció conjunta entre CDP, United Nations Global Compact (UNGC), World Resources Institute (WRI) i World Wildlife Fund for Nature (WWF), en col·laboració amb l’aliança We Mean Business, que treballa amb les companyies líders en tot el món.

SBTI té l’objectiu d’incrementar l’ambició corporativa a través del desenvolupament d’objectius de reducció d’emissió que vagin en la línia del nivell de descarbonització requerit en descriu l’últim informe d’avaluació del Panell Intergovernamental del Canvi Climàtic (IPCC).

Actualment hi ha més de 350 companyies al món que estan començant a actuar i desenvolupant objectius SBTI. Però per aconseguir-ne més, SBTI fa una crida a l’acció a les companyies de tots els sectors per demostrar el seu liderat en acció climàtica.

Els passos a seguir per les organitzacions per tal d’adherir-se a la iniciativa són quatre: prendre compromís de manera pública a través d’una carta; desenvolupar un objectiu de reducció d’emissions basat en la ciència; enviar l’objectiu per validació oficial a SBTI; i anunciar que ha sigut validat.

Durant aquest procés, Lavola pot assessorar a les companyies ajudant a enviar la carta de compromís a SBTI i desenvolupant un objectiu d’emissió basat en la ciència segons els criteris que marca la iniciativa, de manera que pugui ser validat oficialment. Així, s’assegura que les companyies interessades siguin una de les companyies líders al món amb objectius de reducció d’emissions ambiciosos i que compleixen les recomanacions de CDP, We Mean Business i la resta d’organitzacions implicades en la iniciativa.

COMPARTEIX-HO