El Govern d’Andorra inicia una campanya per impulsar la recollida selectiva

Des del Govern d’Andorra es vol donar un nou impuls a la recollida selectiva dels residus reforçant la importància de les vuit deixalleries mòbils al carrer (una per cada parròquia més una altra a El Pas de la Casa). Per aquest motiu, va encarregar realitzar una campanya de sensibilització per millorar el reciclatge.

Els objectius de la campanya són incrementar l’índex de recollida selectiva, informar a la ciutadania, implicar i corresponsabilitzar a la ciutadania, resoldre els dubtes que tinguin sobre la recollida selectiva i detectar hàbits per millorar-la.

La campanya va començar el 16 d’abril i s’allargarà fins al 31 de juliol. Durant aquest temps, l’equip d’informadors està actuant a les 7 parròquies, realitzant visites porta a porta per tal d’informar la ciutadania sobre la correcta gestió dels residus i situant-se a peu de contenidor per informar sobre el seu ús correcte.

A més, també sensibilitzen des de les vuit deixalleries mòbils que  hi ha a disposició dels ciutadans. Per donar la informació, l’equip d’informadors utilitza l’eina LvSinappsis i tauletes electròniques, de manera que es puguin obtenir i analitzar els resultats de les dades recollides.

La informació que rebi la ciutadania conté tres missatges principals: la caracterització dels residus, les deixalleries i la prevenció de residus. A més, per recolzar la campanya de sensibilització, s’estan donant bosses de ràfia als ciutadans, fent intervencions a peu de contenidor i repartint fulletons informatius i d’avís.

COMPARTEIX-HO