La tendència actual cap a processos més sostenibles ha permès la consolidació de plataformes com EcoVadis, la primera plataforma col·laborativa de qualificació de sostenibilitat per a cadenes de subministrament globals. El seu objectiu és millorar les pràctiques ambientals i socials de les empreses aprofitant la influència de la cadena de subministrament.

L’avaluació EcoVadis permet a les empreses proveïdores identificar la seva tasca en les pràctiques de sostenibilitat i reduir la quantitat d’avaluacions que han de realitzar per a les empreses compradores, així com les redundàncies que aquestes puguin generar.

A més, les empreses compradores també es veuen beneficiades, ja que és una manera de gestionar els riscos que pot generar l’absència de pràctiques de sostenibilitat a la seva cadena de subministrament.

Com a resultat d’això, EcoVadis es presenta com un ecosistema compartit entre comprador i proveïdor que agilitza el procés, redueix els costes i millora la fiabilitat de la informació.

Recentment, Lavola s’ha convertit en el soci oficial d’EcoVadis a Espanya i Amèrica Llatina i ofereix solucions als proveïdors que els permetran millorar el seu posicionament en la qualificació. Per a més informació, es pot consultar la classificació de sostenibilitat EcoVadis, dins de les solucions per a la cadena de subministrament.