Per cinquè any consecutiu, a Lavola participem a la Trailwalker de Girona, organitzada per Oxfam Intermón, mostrant la nostra voluntat de col·laborar amb aquesta entitat. A més, com a novetat d’enguany, hem realitzat el càlcul de la petjada de carboni i compensarem les emissions realitzades durant aquest esdeveniment solidari.

El càlcul de la petjada de carboni ha donat un resultat de 48,25 tones de CO2 equivalents i mostra que la principal font d’emissions de gasos d’efecte hivernacle són els desplaçaments de l’organització i els participants (un 76 % del total). La resta d’emissions corresponen a les associades al servei de càtering (18 %), a les pernoctacions de l’organització (3 %) i a altres (2%).

Per reduir la petjada de l’activitat, Oxfam Intermón ha decidit compensar aquells emissions que no s’han pogut evitar a través del projecte “Malawi Borehole Project”, inclòs dins de la cartera de projectes de Clean CO2, l’eina usada per certificar les emissions compensades.

Aquest projecte consisteix en el subministrament d’aigua potable a les comunitats locals dels districtes de Dowa i Kaungu a Malawi a través de la rehabilitació dels pous de la comunitat. D’aquesta manera, s’ofereix un sistema de sanejament d’aigua potable a 450.000 persones.

Gràcies al càlcul de la petjada i a la compensació d’emissions, Oxfam Intermón s’assegura de reduir l’impacte ambiental que genera la Trailwalker Girona. D’aquesta manera, mostra el seu compromís d’aconseguir una societat baixa en carboni.