Pas endavant del Cafè de Colòmbia per combatre el canvi climàtic

L’Acció de Mitigació Nacionalment Apropiada (NAMA) Cafè de Colòmbia compta finalment amb un model de finançament climàtic per a la seva implementació. Això ha sigut possible gràcies al Programa de les Nacions Unides per al Desenvolupament (PNUD) Colòmbia, la Federación Nacional de Cafeteros i el Ministerio de Ambiente y Desarrollo Sostenible, amb el recolzament de Lavola.

La NAMA és l’eina creada per a mitigar els efectes del canvi climàtic en països en vies de desenvolupament i pot abastar tan la construcció d’instal·lacions per a reduir emissions, com les pròpies mesures per reduir-les directament. Així, la NAMA Cafè de Colòmbia té com a objectiu la reducció d’emissions de gasos d’efecte hivernacle (GEI) de les activitats productives en finques del cafè a Colòmbia.

En aquesta fase del projecte, Lavola, amb la col·laboració de la Federación Nacional de Cafeteros, ha desenvolupat el model econòmic i financer per a cada unes de les accions de mitigació. Amb això s’ha aconseguit estimar la relació cost-efectivitat de la NAMA, així com les fonts i mecanismes de finançament que faran possible l’implementació de les accions.

Amb la finalització d’aquestes dues fases, el sector cafeter colombià obté una valuosa eina de mitigació del canvi climàtic, que posiciona al sector com a embornal per la seva importància en la fixació de carboni als cultius. A més, suposa una gran oportunitat per fer un pas més cap a la consecució dels compromisos de reducció d’emissions que va adquirir Colòmbia a la COP 21 de París.

COMPARTEIX-HO