El projecte de renovació de la Rambla de Barcelona es presenta en públic

La proposta guanyadora del concurs de transformació de la Rambla de Barcelona va ser presentada en un acte públic el dia 23 de novembre. El guanyador del concurs internacional convocat per l’Ajuntament de Barcelona ha sigut l’equip interdisciplinari km-ZERO, amb qui Lavola col·labora oferint assessorament en matèria  de sostenibilitat ambiental i eficiència energètica.

La proposta presentada per km-ZERO permetrà repensar la Rambla des d’una visió integral, física i social construïda conjuntament amb el veïnat, sense grans transformacions urbanístiques. L’objectiu principal és recuperar aquest punt emblemàtic com a passeig i espai per a la vida comunitària i veïnal, garantint l’equilibri d’usos entre els vessants local i global. Per aquest motiu, hi haurà quatre grups cooperatius ciutadans que prendran part en tot moment de la renovació.

Des de Lavola, la tasca que es durà a terme serà la d’assessorar en la integració de diferents aspectes ambientals (biodiversitat, gestió de l’aigua, impacte acústic i atmosfèric, selecció de materials, energia, etc), de manera que es pugui aconseguir el màxim nivell de sostenibilitat a la nova Rambla.

Durant la tardor del 2018 està previst enllestir el projecte executiu de la renovació, mentre que les obres podrien començar el 2019.

COMPARTEIX-HO