Un nou sistema pioner per millorar la recollida selectiva amb l’ús d’una aplicació

La Mancomunitat d’Escombraries de l’Urgellet ha dut a terme la prova pilot d’un nou sistema d’incentius pel reciclatge basat en una aplicació per a mòbils intel·ligents, a través de la tecnologia NFC i els codis QR. El nou sistema té l’objectiu de millorar la recollida selectiva i està basat en la corresponsabilitat ciutadana.

L’aplicació permet fer lectures als contenidors a través del NFC o el QR en el moment en què es llencen les escombraries. D’aquesta manera, es coneixen els hàbits recicladors dels ciutadans i permet donar descomptes a la taxa d’escombraries a qui recicla correctament.

Es tracta d’un sistema innovador i pioner que no s’ha aplicat en altres àrees i que s’ha desenvolupat conjuntament amb Lavola i Xarxa Ambiental. Recentment, Lavola va donar a conèixer aquest sistema a la Smart City Expo World Congress que es va realitzar entre els dies 14 i 16 de novembre a Barcelona, on també va presentar el projecte Chess Set Up i va donar suport en la sostenibilitat de l’esdeveniment.

Durant la presentació del nou sistema, Lavola es va presentar sota el paraigua de la cooperativa Aporta, de la qual Lavola i Xarxa Ambiental són socis. Aporta és una cooperativa d’innovació sense afany de lucre que ajuda a les administracions a transformar i millorar les seves ciutats i els seus serveis públics a través de la participació ciutadana, la innovació i el coneixement.

COMPARTEIX-HO