El programa educatiu Fungastic estrena una activitat basada en un ‘room escape’

La nova activitat “Un futur millor, en mans de tothom”, del programa educatiu Fungastic de la Fundació Gas Natural Fenosa i Gas Natural Distribució, ja ha començat a itinerar pels instituts del territori.

Es tracta d’una activitat innovadora basada en la metodologia dels room escape que incorpora eines digitals, de realitat virtual i de realitat augmentada. L’alumnat s’endinsa en una missió plantejada al començament de l’activitat, a través d’un teaser cinematogràfic. La missió consisteix en trobar un maletí amagat al despatx d’un laboratori que conté la clau de l’abastiment dels recursos energètics del futur, abans que una corporació d’alta influència el descobreixi.

Per superar el repte, els i les alumnes han de resoldre proves i enigmes per equips passant per tres nivells diferents que corresponen a les diferents estances del laboratori. En el transcurs de l’activitat aprenen coneixements sobre els usos del gas natural, el gas natural com a font i recurs energètic i sobre la qualitat de l’aire i el canvi climàtic, fins a introduir el concepte del mix energètic.

Des de Lavola s’ha ideat, creat i produït l’activitat i els materials didàctics i es coordina la itinerància del Programa Educatiu Fungastic que, actualment i fins a finals de trimestre, visitarà les escoles i instituts de la província de Lleida i de Castelló de la Plana.

COMPARTEIX-HO