El Govern d’Andorra fomenta la reducció de la contaminació i el soroll dels vehicles

El Govern d’Andorra ha presentat una nova campanya anomenada “Aire net, motor apagat” amb l’objectiu de conscienciar als conductors que apaguin els motors dels vehicles en aturades de més d’1 minut de durada.

La campanya està coordinada pel Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat i vol aconseguir millorar la qualitat de l’aire d’Andorra, encara que actualment ja es considera excel·lent o bona durant la gran majoria del temps.

Lavola ha contribuït a la campanya amb el disseny i la producció dels passamans informatius i els adhesius per al vehicle que es distribuiran entre la població. La informació principal que aporten aquests elements és que en parades de més d’1 minut surt a compte apagar el motor.

Els beneficis d’aquesta acció són diversos: apagar el motor permet tenir un aire més net, que es relaciona amb una disminució en la probabilitat de patir afeccions a les vies respiratòries; lluitar contra el canvi climàtic perquè s’emet menys diòxid de carboni; reduir el soroll causat pels vehicles, el qual correspon a un 80% del soroll a les ciutats; i generar un estalvi pel ciutadà, ja que consumeix més deixar el cotxe al ralentí que apagar-lo i tornar-lo a encendre.

Aquesta acció ha estat presentada en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat Segura i Sostenible (16-22 de setembre) i s’ha complementat amb altres com la Bicicletada a Escaldes-Engordany i la presentació de la publicació “La qualitat de l’aire a Andorra – 2006-2016”.

COMPARTEIX-HO