Harmonia comunicativa en memòries de sostenibilitat

La memòria s’ha convertit en la principal eina de comunicació de la sostenibilitat i l’auge que ha experimentat aquest tipus de document durant els últims anys ha anat en paral·lel a l’expansió d’un nou paradigma empresarial.

La seva elaboració, seguint la Guia G4 o bé els GRI Standards del Global Reporting Initiative (GRI), comprèn mesurar, divulgar i rendir comptes davant dels grups d’interès en relació a l’objectiu de desenvolupament sostenible. La publicació d’informació no financera continuarà creixent com a exercici de transparència d’una organització.

En els darrers anys han evolucionat i canviat els formats de publicació de les memòries. Actualment, trobem des de la tradicional versió en paper fins a versions en línia en format web (per exemple, amb l’ús de l’eina G4 Template d’Enablon Publisher) o en PDF navegable per a una òptima visualització en pantalla. A més, cada organització és única i requereix un disseny i tractament gràfic adaptats a les seves necessitats i imatge corporativa.

Una peça clau que s’usa cada cop més són els resums infogràfics, que permeten una adaptació visual i innovadora de la informació i dades més rellevants. Aquests resums també es poden adaptar a diferents formats, podent ser consultats via web, com a càpsules a les xarxes socials o impresos en paper en forma de desplegable de petit format.

Mango, Damm, PortAventura World, Abacus, Ecolec o Loterías del Estado són alguns exemples d’organitzacions que han volgut innovar i harmonitzar la part tècnica de la memòria de sostenibilitat amb un disseny i format creatius, respectant sempre el rigor i la qualitat que requereix un document d’aquest tipus.

COMPARTEIX-HO