L’Ajuntament de Madrid inicia la campanya per separar la fracció orgànica

Aquest octubre l’Ajuntament de Madrid inicia una nova campanya per implantar la separació de la fracció orgànica a la ciutat. Amb aquesta campanya, la capital vol ser una ciutat més sostenible, a l’alçada d’altres ciutats europees que ja separen i reciclen aquesta fracció.

L’objectiu és informar, comunicar i sensibilitzar a la ciutadania de la importància i els beneficis que comporta reciclar els residus orgànics, tant a les llars com en el sector comercial. A més, es pretén fer una enquesta als ciutadans respecte la recollida de l’orgànica, així com sensibilitzar a escolars i població en general d’una correcta separació dels residus en origen.

Entre les accions que es volen dur a terme destaquen el porta a porta en domicilis i comerços, on s’entregarà un kit per separar l’orgànica, que conté un cubell i materials informatius. Durant el desenvolupament de la campanya s’activarà una pàgina web on es podran consultar els punts informatius en els quals es podrà visitar una exposició sobre la fracció orgànica i les accions que es faran en diferents centres escolars de les àrees seleccionades.

Lavola ajuda a coordinar aquest projecte amb el disseny dels elements de comunicació i l’organització d’un equip de més 70 educadors, dels quals alguns pertanyen a les empreses concessionàries dels serveis de recollida i neteja de Madrid. La campanya es realitza en 17 zones repartides en 10 districtes de la ciutat, arribant a més de 100.000 llars.

COMPARTEIX-HO