Laboratori de la Platja

Des de la segona quinzena de juliol, tots aquells que s’acostin a les platges de Barcelona, tindran l’oportunitat d’experimentar amb el Laboratori de la Platja, una iniciativa del Centre de la Platja de l’Àrea d’Ecologia Urbana de l’Ajuntament de Barcelona.

Es tracta d’un recurs educatiu itinerant que, amb l’aparença d’una bici-caravana, circularà a peu de platja per divulgar coneixements sobre el litoral barceloní i estendre la cultura de la sostenibilitat des de les platges.

El Laboratori posa a disposició dues modalitats de tallers de caràcter educatiu i científic, un adreçat al públic familiar i adult passavolant, i un altre per als grups d’infants que ho sol·licitin. El mòdul ha estat concebut i dissenyat per ser un recurs educatiu atractiu i innovador que proposa una metodologia basada en la pedagogia activa, de tal manera que els participants experimentin, busquin i trobin respostes a partir de l’estímul o d’un punt motivador, tot fomentant l’esperit de curiositat i amb el valor afegit que totes les activitats estan vinculades a plataformes de ciència ciutadana.

En el decurs dels tallers es proposen dinàmiques consistents en realitzar experiments i en fomentar el diàleg, la resolució de problemes i la descoberta sensorial del medi, de manera que els participants seran capaços de generar el seu propi coneixement i construir valors positius.

COMPARTEIX-HO