Residus Recursos, jornada tècnica i plataforma digital a favor de la innovació

El món dels residus municipals compta amb una valuosa nova eina per a millorar la gestió diària i assolir els objectius fixats per la Comissió Europea per aquest sector pel 2020. Es tracta de la Plataforma d’innovació i intercanvi de coneixement Residus Recursos desenvolupada gràcies al “Compromís Local per a la Millora de la Gestió de Residus” i que posa a la disposició dels municipis i dels agents del sector diferents experiències, innovacions i bones pràctiques per complir els objectius l’any 2020.

A la Plataforma digital els usuaris troben diferents actuacions classificades per tipus de fracció, d’actuació (Innovació tecnològica, Optimització i eficiència del servei de recollida, Accions d’informació i comunicació, Fiscalitat, Control, vigilància i sanció, i Prevenció) i de municipi. A cada actuació, s’ofereix una descripció detallada i es pot descarregar documentació relacionada. Cal destacar la col·laboració de l’Institut Cerdà, que ha fet l’anàlisi de bones pràctiques municipals i ha elaborat els continguts que es recullen a la Plataforma.

Una innovadora jornada de debat i intercanvi d’experiències

Aquesta plataforma va ser presentada el passat 3 de maig a la Jornada Tècnica sobre el Compromís local per a la Millora de la Gestió de Residus que va tenir lloc a les instal·lacions del Món Sant Benet i va ser organitzada per l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), Ecoembes i Ecovidrio. En aquesta jornada, d’un format innovador i estructurada en quatre blocs –innovació, optimització i eficiència; informació i comunicació; control, vigilància i sanció; i fiscalitat–, es van impartir ponències per part de reconeguts experts i es van poder debatre temes d’actualitat davant de més de 200 professionals, tècnics, representants municipals i d’altres agents de la gestió dels residus municipals.

Lavola ha col·laborat activament en aquests dos projectes de l’ARC, Ecoembes i Ecovidrio, tant per desenvolupar la plataforma digital com per organitzar la jornada tècnica.

COMPARTEIX-HO