L’avaluació ambiental estratègica, eina clau per a garantir i maximitzar la sostenibilitat del Pla territorial parcial del Penedès

Per encàrrec del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Lavola ha iniciat l’elaboració de la documentació per a l’avaluació ambiental del Pla territorial parcial del Penedès, que té per objectiu establir l’ordenació i les estratègies territorials per als sistemes d’espais oberts, d’assentaments i d’infraestructures de mobilitat del territori penedesenc.

El nou Pla aposta per una planificació proactiva, projectual i estratègica dels espais oberts, alineada amb el que establirà la nova Llei de territori, per a la qual cosa defineix àmbits supramunicipals per a aquests espais, tot basant-se en els valors potencials i no en l’ús actual, i prioritza el reciclatge dels assentaments, amb l’extensió urbana com a excepció.

L’objectiu dels treballs d’avaluació ambiental és garantir la sostenibilitat ambiental de la proposta de Pla, tot maximitzant-ne l’impacte ambiental positiu i prevenint-ne el negatiu.

L’àmbit del Pla el conformen les comarques de l’Alt Penedès, el Baix Penedès, el Garraf i l’Anoia, llevat dels municipis de Calaf, Calonge de Segarra, Castellfollit de Riubregós, els Prats de Rei, Pujalt, Sant Martí Sesgueioles, Sant Pere Sallavinera i Veciana.

COMPARTEIX-HO