Iniciem el servei de visites als Jardins de Cap Roig

Des del mes de maig, Lavola està al capdavant de la conducció de visites als Jardins de Cap Roig, un servei que es realitza per a la Fundació Bancària “la Caixa”, l’entitat gestora. Ubicats a Calella de Palafrugell, entre els municipis de Palafrugell i Mont-ras, els Jardins de Cap Roig són un entorn emblemàtic de la Costa Brava, un espai patrimonial on la natura, la cultura i l’art es donen la mà.

A través de visites adreçades al públic escolar, familiar, adult i institucional, la Fundació Bancària “la Caixa” vol apropar els Jardins de Cap Roig a la ciutadania. Amb aquesta finalitat s’ha format un equip d’educadors que realitza les visites i els itineraris per posar en valor l’entorn patrimonial i emfatitzar-ne les seves vessants paisatgístiques, socio-històriques i botàniques.

La història dels Jardins de Cap Roig es remunta a principis del segle XX quan el coronel rus Nicolai Woevodski, amant del dibuix i l’arquitectura, i l’aristòcrata anglesa Dorothy Webster, aficionada a la decoració, l’arqueologia i la jardineria, van decidir establir-se a la Costa Brava motivats pel clima i pel paisatge mediterrani. Poc després, van comprar els terrenys de Cap Roig on van projectar-hi el seu somni: construir-hi un castell amb habitatges per residir-hi i cultivar un jardí amb espècies botàniques provinents d’arreu del món.

Actualment els Jardins de Cap Roig esdevenen un testimoni dels canvis socials, històrics i polítics del segle passat i alhora, configuren un paisatge natural i artístic únic al mediterrani, ja que reuneix gairebé un miler d’espècies botàniques i escultures de reconeguts artistes nacionals i internacionals en una extensió de 17 hectàrees. Uns trets que el converteixen en un indret idoni per a l’aprenentatge, el gaudi i la trobada.

COMPARTEIX-HO