El passat 1 d’abril va donar-se el tret de sortida al programa d’activitats del Centre de la Platja. Situat als porxos de la platja del Somorrostro, davant de l’Hospital del Mar, el Centre de la Platja és un equipament de l’Ajuntament de Barcelona d’educació ambiental i d’informació del litoral que ofereix un conjunt de serveis i activitats per conèixer les platges de Barcelona amb l’objectiu que els banyistes i visitants en gaudeixin d’una manera sostenible, estimulant i cívica.

La programació -adreçada a un públic adult, familiar i juvenil-, té l’objectiu de tractar temes de medi ambient i biodiversitat, de cultura i patrimoni, i de civisme i seguretat a les platges. I l’oferta d’activitats –que s’allargarà fins al 30 de setembre- inclou tallers, gimcanes, visites, itineraris, xerrades, jocs, espectacles i activitats esportives.

De la programació, destaquen les visites al Centre d’Activitats Ambientals ‘Cal Ganxo’ de Castelldefels, a la Fundació per a la Conservació i la Recuperació d’Animals Marins i al planetari de la Facultat de Nàutica, així com una excursió de snorkel a la Barceloneta i un triatló pel medi ambient.

Una de les novetats d’enguany serà el laboratori itinerant, una proposta que es desplaçarà per a totes les platges amb la voluntat d’apropar la ciència als banyistes de Barcelona a través d’experiments vinculats al medi litoral.