En el marc de la Setmana de la Ciència, un esdeveniment anual europeu, el Cosmocaixa ha organitzat activitats pensades per prendre consciència de la importància de la ciència i per despertar vocacions científiques.

En el marc de l’Any Internacional dels Llegums, de la Cartografia i de l’Entesa Mundial, el museu de l’Obra Social “la Caixa” ha organitzat tallers sobre l’alimentació, l’orientació i els mapes, així com els recursos naturals, com l’aigua.

De totes les activitats destaca M’hi jugo un pèsol, que ha consistit en reptar el públic a resoldre diferents experiments. També és destacable la inauguració de la nova exposició dissenyada per Ferran Adrià: Sapiens, comprendre per crear. A través del pa amb tomàquet, el reconegut xef explica com entén la cuina i la gastronomia i la  metodologia que aplica al BulliLab per fer les seves creacions.