L’any 2020, el 50% dels residus municipals han de ser reciclats i el 2030 aquest percentatge ha d’augmentar fins el 65%. Aquest és el gran repte que s’emmarca en el paquet legislatiu de l’economia circular. En el context actual, d’altra banda, la valorització energètica de residus és una de les millors solucions tècniques i mediambientals al problema de la gestió de les fraccions no recuperables.

Davant d’aquesta realitat, Recuwatt s’ha convertit en l’espai de trobada professional de referència al sud d’Europa sobre la gestió de residus i la valorització energètica. Enguany s’ha celebrat la quarta edició del Congrés, que ha tingut lloc del 26 al 28 d’octubre al TecnoCampus de Mataró.

En la primera jornada, dirigida a administracions públiques i gestors de serveis públics, s’ha discutit i reflexionat sobre les modalitats de recollida i sobre fiscalitat i polítiques de prevenció de residus.

Els dies 27 i 28 d’octubre, en canvi, han servit per posar sobre la taula els aspectes més rellevants i d’actualitat en matèria de gestió de residus: les noves tecnologies de tractament, l’eficiència i la sostenibilitat dels recursos, i el nou model econòmic i conceptual de l’economia circular, entre d’altres.