Osonament inaugura el seu nou edifici sostenible

Les portes del nou edifici de la Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d’Osona (CMPPO), ara anomenada Osonament, s’han obert aquest mes d’octubre després de 15 mesos d’obres. L’edifici és obra de Comas-Pont Arquitectes. L’equipament integra tots els serveis d’Osonament i permet atendre sota un mateix sostre tant les addiccions com la salut mental des dels àmbits social, sanitari i laboral.

Aquest divendres el president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, ha inaugurat oficialment el nou equipament, en un acte al que ha assistit Lavola, qui ha projectat  i ha fet la direcció d’obres de les instal·lacions tècniques.

Del conjunt d’actuacions per aconseguir un edifici sostenible, destaca l’aprofitament de la instal·lació de l’Hospital Universitari de Vic per a la climatització de l’edifici, a través del que s’anomena district heating/cooling i el sistema utilitzat per aclimatar el centre, a partir de terra radiant.

Els criteris de sostenibilitat han estat presents en tot el procés constructiu, per exemple, amb la utilització de materials naturals i reciclats que necessiten poc manteniment posterior. Amb totes les mesures aplicades, s’ha aconseguit la certificació energètica de categoria “A”, la més eficient.

COMPARTEIX-HO