L’Ajuntament de Manlleu i Lavola han signat un conveni perquè la ciutadania pugui fer ús gratuït de l’Energiòmetre, una nova aplicació web que avalua el consum domèstic d’energies, com la llum o el gas, i proporcionar un diagnòstic.

A partir de la introducció d’unes dades de consum i informació dels aparells que es tenen a casa, l’Energiòmetre identifica en què es gasta l’energia i com es pot reduir el consum. Per fer-la  més atractiva, l’aplicació es presenta en format joc i compta amb dos personatges: el Doctor Andrew, la cara amable, i el Doctor Dark, el personatge que dóna consells d’estalvi.

En la signatura del conveni, signat a l’Ecoedifici, han intervingut l’alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, i el director general de Lavola, Pere Pous, amb la presència de representats de l’Ajuntament i de la premsa local.  Aquest projecte d’innovació tecnològica es va iniciar fa dos anys i ara arrenca en una fase beta que servirà per recollir propostes i aplicar millores en futures versions.

La ciutadania de Manlleu podrà provar gratuïtament l’Energiòmetre a partir del proper 1 de novembre.