Els parcs urbans permeten gaudir de la natura sense sortir de la ciutat i són recursos de gran valor que cal cuidar. Actualment, representen una despesa important per a les administracions locals i es fa necessari garantir que la inversió que es realitza tingui el màxim retorn en benefici social i ambiental per a la població.

En aquesta línia, Lavola ha celebrat un esmorzar de treball que ha servit per exposar, d’una banda, diverses experiències de la ciutat de Nova York on, en els darrers 20 anys, els parcs han viscut una gran millora deguda, principalment, a un disseny pensant per a la seva usabilitat. La presentació ha anat a càrrec de David Brito, Urban Planner especialitzat en disseny i gestió de parcs.

D’altra banda, Núria Asensio, consultora de Territori i Urbanisme de Lavola, ha presentat una eina per aconseguir parcs urbans exitosos. Els projectes realitzats en diferents espais verds ens han portat a crear una eina que, a partir d’indicadors qualitatius, permet establir propostes per millorar els parcs urbans municipals.  L’aplicació analitza cada cas concret i ofereix fórmules relacionades amb la planificació, el disseny i la gestió dels espais verds, amb l’objectiu de garantir el seu èxit.