Més de 600 empreses de 75 països es van citar a Nova York el passat 22 i 23 de juny, on es van reunir amb líders de la societat civil, representants de les Nacions Unides i governs per encaminar les iniciatives del sector privat cap a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

Es tracta de la Cimera de Líders del Pacte Mundial de les Nacions Unides 2016, el primer fòrum oficial d’empreses des del llançament dels ODS, centrada en marcar el full de ruta per alinear l’estratègia de les empreses amb els Objectius i complir amb l’agenda 2030 de les Nacions Unides.

El 89% dels directors executius (CEO) exposa que el compromís amb la sostenibilitat s’està traduint en un impacte real dins la indústria. L’estudi The United Nations Global Compact-Accenture Strategy CEO Study 2016, Agenda 2030 afirma que els líders empresarials estan acceptant assolir el lideratge en la resolució dels problemes de la societat. D’altra banda, un 87% creu que els ODS representen una oportunitat essencial per repensar els enfocaments de sostenibilitat i un 49% diu que les empreses esdevindran l’agent més important en la consecució dels objectius pel 2030.

El Fòrum del Sector Privat de les Nacions Unides, programat pel 19 de setembre a la seu de l’organització internacional es la propera fita en l’estratègia Making Global Goals Local Business i servirà per explorar el rol de les empreses en la resolució de conflictes i de la inestabilitat.