Viladecans fomenta la biodiversitat i la sostenibilitat

L’Ajuntament de Viladecans ha renovat el taller escolar de foment de les papallones. L’activitat té com a objectiu fomentar l’observació, per part dels nens i nenes, d’aquest éssers vius perquè descobreixin les seves estratègies de supervivència, així com el seu sistema de comunicació.

El taller es desenvolupa en el marc del programa d’activitats d’educació ambiental “El medi natural de Viladecans”, que té com a objectius fomentar el coneixement de l’entorn natural i la biodiversitat, i promoure les activitats relacionades amb l’entorn agrícola i la biodiversitat. El programa inclou sortides als espais naturals dels boscos de Mas Ratés i Can Trius, i a l’espai protegit del delta del Llobregat, que se sumen als dos tallers a l’aula per treballar els ocells i les papallones.

L’Ajuntament de Viladecans compta amb una llarga trajectòria en el camp de l’educació ambiental centrada en difondre els valors de la sostenibilitat associats al municipi. Ho fa a través del Programa d’educació per a la sostenibilitat, que dóna suport al centres docents oferint-los un conjunt d’activitats i recursos educatius per tractar temes com els residus, l’aigua, el medi natural i agrícola, l’energia i el canvi climàtic. Aquest curs escolar ha consolidat les activitats d’educació ambiental amb els programes “El medi natural de Viladecans”, que vol donar a conèixer l’entorn natural, i “A l’escola, menys residus”, que promociona el compostatge casolà.

Lavola ha aportat els coneixements en sostenibilitat per al disseny de les activitats i l’experiència en l’àmbit de l’educació ambiental per a la dinamització dels tallers, que han estat ben rebuts i valorats per la comunitat educativa.

COMPARTEIX-HO