Sitges aposta per la certificació Biosphere Destination

L’Ajuntament de Sitges ha signat la Carta de compromís amb el Turisme Responsable, un pas més per obtenir el certificat Biosphere Destination com a garantia de destinació turística sostenible.

Amb aquesta acció, l’Ajuntament de Sitges dóna un gir a l’activitat turística impulsant mesures per gestionar el turisme de forma sostenible. La signatura de la carta és un pas més per assolir la certificació Biosphere Destination, que Sitges podria obtenir  abans de l’estiu i convertir-se en una de les 17 destinacions del món amb la màxima distinció del turisme sostenible.

Biopshere Destination és una certificació reconeguda a nivell mundial pel Global Sustainable Tourism Council (GSTC) i promoguda per l’Institut de Turisme Responsable (ITR), organisme independent impulsat per la UNESCO. La certificació es concedeix a destinacions, allotjaments, empreses i productes turístics a nivell mundial i reconeix i certifica el compromís amb la gestió responsable del turisme valorant , la conservació del patrimoni cultural, la gestió mediambiental, i la implicació i satisfacció del visitant i els grups d’interès.

L’acte de signatura, celebrat dilluns 18 de gener, ha comptat amb la presència de l’Alcalde de Sitges, Miquel Forns, la regidora de Turisme, Aurora Carbonell, el president de l’Institut de Turisme Responsable (ITR), Tomás Azcárate, i el president del Gremi d’Hostaleria de Sitges, Joan Anton Matas.

Lavola està assessorant a l’Ajuntament de Sitges en el procés per a l’obtenció de la certificació. Lavola compta amb una dilatada experiència en l’àmbit del sector turístic oferint solucions a les necessitats del sector en els camps de l’eficiència energètica i el canvi climàtic, la responsabilitat social i la qualitat ambiental per tal de fomentar un turisme més respectuós amb el medi, més ben posicionat i responsable socialment.

COMPARTEIX-HO