Migratoebre, un projecte de recuperació de peixos migradors

El projecte Life Migratoebre és un projecte europeu que té com a objectiu la recuperació de peixos migradors i la restauració de la connectivitat ecològica de la part baixa del riu Ebre.

Les actuacions que porta a terme es basen en facilitar la remuntada dels peixos riu amunt instal·lant rampes i ascensors o adequant rescloses, així com la recuperació d’espècies de peixos saludables i sostenibles com l’esturió europeu o l’anguila. El projecte vol ser un exemple de bones pràctiques per aplicar a d’altres trams finals de rius europeus per a la recuperació de peixos migradors.

El projecte, que s’ha de desenvolupar durant quatre anys, és liderat per l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre (IDECE) amb la participació del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, la Fundació Catalunya – La Pedrera, el Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis del Museu del Ter i l’Institut de Recerca i Tecnologies Agroalimentàries (IRTA).

Per donar a conèixer el projecte a tota la població del territori s’ha portat a terme una campanya de comunicació a la premsa, tant local com internacional, i a les xarxes socials, consolidant la comunitat de Facebook, Twitter i Instragram.

Lavola ha col·laborat amb la Fundació Catalunya-La Pedrera per elaborar un vídeo que explica clarament els objectius del projecte, així com les actuacions que es duran a terme al llarg dels quatre anys del projecte, essent un èxit tant per al client com per al públic.

Vegeu vídeo.

COMPARTEIX-HO