El projecte europeu MyWay té per objectiu impulsar la mobilitat sostenible desenvolupant una app per a iOS i Android que permeti planificar desplaçaments en transport públic i privat. L’aplicació ha de ser testada per usuaris reals i per aquest motiu s’ha obert un concurs a tota la ciutadania.

El projecte, te diversos partners catalans, entre ells el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i l’Autoritat del transport Metropolità, amb qui Lavola col·labora. Actualment s’ha entrat a la fase 2 del projecte en la qual l’aplicació ha de ser testada per part d’usuaris reals. Per aconseguir el màxim de participants en aquesta prova pilot s’ha obert un concurs a tota la ciutadania des d’ara i fins el 31 de desembre que premia la participació amb premis com ara smartphones, targetes T-10 o minuts gratuïts per utilitzar motos elèctriques.

Per participar-hi només cal registrar-se al portal, utilitzar l’aplicació  i omplir uns qüestionaris d’avaluació de la mateixa. Podeu consultar les bases del concurs en aquest enllaç.

La nova app serà multimodal ja que inclou l’oferta de transport públic de tot Catalunya i les seves combinacions en cotxe, moto i bicicleta. Així mateix, inclourà un apartat on l’usuari podrà crear el seu perfil definint preferències que l’app farà servir per calcular rutes personalitzades adaptades a les necessitats de l’usuari i avisar en cas d’incidències en l’oferta de transport públic o d’altres.