Turisme sostenible, demanda creixent

Lavola ha participat a la jornada de Gijón Calidad Turística sobre màrqueting sostenible que ha reflexionat sobre la creixent demanda del turisme sostenible i com projectar aquest valor en el mercat internacional.

La ponència d’Agrotravel Turismo Responsable ha presentat què és el turisme responsable i dades que afirmen que el turisme sostenible creix dotze punts més que el convencional en el mercat internacional. NH Hotels ha explicat que la sostenibilitat es percep com un valor afegit per al client i per aquest motiu les grans companyies l’estan integrant en la seva gestió; des d’informar els clients de les implicacions ambientals dels productes que consumeixen en la seva estada a l’hotel, fins a incorporar sistemes d’estalvi d’aigua i energia a les seves instal·lacions. La intervenció de Lavola s’ha centrat a explicar com funciona el càlcul de la petjada de carboni que genera l’activitat turística i ha presentat diferents propostes per a la reducció i compensació de les emissions de gasos d’efecte hivernacle. Un servei que Lavola ofereix a través de Clean CO2, la marca de càlcul i compensació d’emissions.

Gijón Calidad Turística ja ha posat en marxa un programa de bones pràctiques responsables a les empreses turístiques de destinació, anomenat “Gijón Turisme Responsable”, i en aquest moment treballa en la creació i comercialització de productes turístics responsables.

Les reflexions exposades a la jornada apunten a una demanda creixent de turisme sostenible, evidència que demana seguir treballant per a un turisme responsable, més respectuós amb el medi ambient i la realitat sociocultural de l’entorn.

COMPARTEIX-HO