Mitjans

La sostenibilitat, allarguem la vida del nostre planeta

19.10.2017

El Director General de Lavola, Pere Pous, i el Director de Desenovolupament, Antoni Mansilla, donen el seu punt de vista sobre la sostenibilitat al reportatge “La sostenibilitat, allarguem la vida del nostre planeta” emès pel programa Amb identitat de RTVE.

 

Veure reportatge.

Empreses que tenen cura del medi ambient

31.07.2017

Vídeo emès al programa Tinc una idea de RTVE que presenta diferents iniciatives emprenedores, entre elles Lavola, sobre la creació de llocs de treball en l’àmbit del medi ambient a Catalunya.

 

Veure vídeo.

Més informació

Rambla de Catalunya 6, a betevé

19.04.2017

El canal de televisió de Barcelona betevé, ha fet un reportatge sobre l’edifici de Lavola a Barcelona, com a primer edifici LEED de l’Eixample.

 

Veure reportatge.

Entrevista al director general de Lavola, Pere Pous, a EsAgua

16.02.2017

A l’entrevista es parla del compromís de Lavola i les accions que portem a terme en petjada hídrica, canvi climàtic i medi ambient, en general. EsAgua és una plataforma web de comunicació que vol posicionar les empreses com a referents en petjada hídrica i en l’àmbit de la sostenibilitat.

 

Llegiu l’entrevista.

Estem preparats per implementar l’economia circular?

30.01.2017

Les empreses tenen un paper clau en la transició cap a l’economia circular i tenen oportunitats per crear nous models de negoci basats en la recuperació dels recursos, el subministrament de materials i les energies renovables, la col·laboració amb la cadena de valor o la servitització dels productes, entre d’altres.

 

Llegiu article.

El benestar de les persones, clau en l’edificació sostenible

01.12.2016

Article sobre les tendències presentades a la Greenbuild International Conference and Expo, l’esdeveniment més important a nivell mundial sobre edificació sostenible. La principal conclusió que en va sorgir és que les mesures de sostenibilitat als edificis -que es contemplen en certificacions com ara la LEED- s’han d’acompanyar amb millores que tinguin en compte la salut i el benestar de les persones.

 

Llegiu article.

Recollida selectiva: què i per a què?

08.11.2016

Article sobre la recollida selectiva que reflexiona sobre els reptes de futur que es plantegen avui i demà; repassant el marc legal actual i valorant  la proposta d’objectius del nou paquet de mesures d’economia circular de la UE.

 

Llegiu article.

El 9 Nou parla de la presentació de l'Energiòmetre

21.10.2016

En l’edició del 21 d’octubre es fa ressò del conveni signat entre l’Ajuntament de Manlleu i Lavola perquè la ciutadania pugui fer ús gratuït de l’Energiòmetre, una nova aplicació web que avalua el consum domèstic d’energies, com la llum o el gas, i proporcionar un diagnòstic.

El futur de l’educació per al desenvolupament sostenible

Article sobre el futur de l’Educació per al Desenvolupament Sostenible (EDS) a través de les cinc accions prioritària del Programa d’Acció Global en Educació per al Desenvolupament Sostenible impulsat per Nacions Unides.

L’article analitza aspectes com la qualitat, l’edat com a factor d’aprenentatge, la formació dels docents o l’expansió de les noves tecnologies.

 

Llegiu article.

Les 9 millors campanyes pel Dia Mundial del Medi Ambient 2016

22.07.2016

Des de l’any 1972, el 5 de juny és el dia designat per les Nacions Unides per fomentar la conscienciació i la preservació del medi ambient. Amb l’objectiu que tots siguem agents actius durant un dia per preservar el medi ambient, organitzacions públiques i privades de 117 països celebren el Dia Mundial del Medi Ambient amb diferents campanyes, i aquí en recollim algunes.

 

Llegiu article.

 

Parlem de la certificació LEED a Construradio

07.04.2016

Cristina Bayés, consultora tècnica en energia i certificadora LEED (Leed-AP)  ha participat  a la tertúlia del programa Construradio d’aquest dilluns 4 d’abril per parlar dels beneficis de la certificació LEED.  En finalitzar la tertúlia s’ha gravat un vídeo per explicar amb més detall es beneficis de la certificació LEED.

El programa, que s’emeten directe els dilluns de 17 a 18h, està dedicat a la construcció i es parla de sostenibilitat i bioconstrucció.

 

Escolteu el programa.

Mireu el vídeo.

Combatre l’escalfament global: una oportunitat per a les empreses, l’única oportunitat per al món

01.04.2016

Article de Pere Pous, director general de Lavola, sobre el compromís del sector empresarial per combatre l’escalfament global. Pous reflexiona sobre com els dos grans acords mundials, el consens dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i l’acord global de la Cimera del Clima de París, configuren per a les empreses el full de ruta necessari per adaptar les seves estratègies als reptes ambientals.

 

Llegiu article.

El paper de les empreses en l’acció contra el canvi climàtic

12.01.2016

Article de Lavola sobre l’acord de París, que marca una nova etapa a nivell mundial en la lluita contra el canvi climàtic, i sobre les iniciatives i projectes en què hem participat per contribuir a frenar el canvi climàtic i fomentar una societat baixa en carboni.

 

Llegiu l’article.

Entrevista a Eli Amat, Responable de producte de Lavola, sobre la petjada de carboni

02.07.2015

ANFAPA,  l’associació que agrupa les empreses pioneres en fabricació de morters industrials i sistemes d’aïllament tèrmic, entrevista a Eli Amat sobre el càlcul de la petjada de carboni, els beneficis que comporta per a una organització o producte aquest càlcul, i reflexiona sobre els efectes de l’augment de CO2.

Entrevista.

Entrevista al director general de Lavola, Pere Pous, a Catalunya Ràdio

12.03.2015

La sostenibilitat com a cor de negoci i la internacionalització són els temes destacats de l’entrevista al director general, Pere Pous, que s’ha emès al programa Economia i empresa de Catalunya Ràdio del 9 de març de 2015 (min. 26).

Més informació

Semàfor verd per a Pere Pous, director general de Lavola

24.05.2015

El setmanari El 9 Nou, en l’edició del 23 de maig, adjudica un semàfor verd a Pere Pous, director general de Lavola, per la recent inauguració de la nova seu de Lavola a Barcelona i per la projecció internacional de l’empresa.

Més informació

El 9 Nou parla de la inauguració de la nova seu de Lavola a Barcelona

20.05.2015

En l’edició del 19 de maig, es fa ressò de la inauguració de la nova seu de Lavola a Barcelona, compartida amb l’Ecoedifici, i destaca la projecció internacional de l’empresa.

Més informació

La revista Theknos, del Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona, publica un article sobre l’ecoedifici de Lavola

03.10.2015

L’article, que porta per títol L’Ecoedifici, exemple d’edificació eficient i de disseny integrat, escrit per Alfons Nòria, cap d’Edificació Sostenible de Lavola, explica com s’han combinat les ecosolucions d’arquitectura i d’enginyeria per assolir un edifici eficient.

Article en línia.

Entrevista al director general adjunt de Lavola al Fulls dels Enginyers

11.04.2013

La sostenibilitat com a cor de negoci i la importància de l’enginyeria com a factor per a l’eficiència, la innovació i la competitivitat per a les empreses són els temes destacats a l’entrevista al director general adjunt de Lavola, Toni Mansilla, que publica el Full dels Enginyers.

Entrevista.

Els diaris digitals osonencs es fan ressò del projecte de decoració nadalenca sostenible creada per Lavola

11.10.2012

La decoració nadalenca amb consum energètic zero de Lavola, que l’Associació de Comerciants de la part alta de l’Avinguda de Roma de Manlleu instal·la des de l’any 2008, ha estat escollida com a cas d’èxit per a la campanya de la Direcció General d’Acció per al Clima de la Comissió Europea.

Article a El 9 Nou.cat

Article a Osona.com

El butlletí del Col·legi d’Enginyers parla de la certificació LEED que Lavola dirigeix per a l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona

22.10.2012

La rehabilitació del pavelló de l’Administració del Recinte Històric de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona s’està fent sota criteris de sostenibilitat i aplicant les noves tecnologies per als edificis. LEED és la certificació d’edificis amb criteris sostenibles més prestigiosa del món, promoguda per l’associació United States Green Building Council.

Més informació

El 9 Nou parla del projecte d'eficiència energètica que Lavola realitzarà amb el BEI

27.07.2012

El setmanari local d’Osona explica el projecte per detectar oportunitats d’eficiència energètica als Mediterranean Partner Countries, promogut pel Banc Europeu d’Inversions (BEI).

Més informació

Lavola i el projecte del BEI, a l'Expansión

05.07.2012

El mitjà econòmic parla del BEI i el projecte per a detectar oportunitats d’eficiència energètica als Mediterranean Partner Countries (Algèria, Egipte, Israel, Jordània, Líban, Marroc, Tunísia i Gaza), que farà Lavola.

Més informació

Perfil del director general de Lavola, Pere Pous, a La Vanguardia

17.07.2011

La secció “Els noms i les coses” que publica els diumenges La Vanguardia retrata a Pere Pous, director general de Lavola, com a “coach” mediambiental i li posa un semàfor verd.

Més informació

Lavola i el projecte del BEI, a La Vanguardia

05.07.2012

La Vanguardia es fa ressò del nou projecte per a detectar oportunitats d’eficiència energètica als Mediterranean Partner Countries (Algèria, Egipte, Israel, Jordània, Líban, Marroc, Tunísia i Gaza), que farà Lavola.

Més informació

Lavola és notícia a La Vanguardia

18.07.2009

A la secció d’economia de La Vanguardia, la periodista Ariadna Boada parla de Lavola com a empresa guia cap a la sostenibilitat en una entrevista a Pere Pous, director general, i Antoni Mansilla, director adjunt.

Més informació

L’ecoedifici, exemple de certificació energètica a Expansión

19.10.2010

En el marc de la notícia que publica Expansión sobre el Certificat Aenor de Gestió Energètica que ha obtingut la Catedral de Mallorca, parlen de Lavola com a exemple d’empresa que ha certificat un sistema de gestió energètica i que, seguint una política de millora contínua, està treballant per maximitzar l’eficiència dels equips informàtics.

Més informació