Actualitat

L’Innovate4Climate se centra en els nous mecanismes de finançament de la lluita contra el canvi climàtic


2017-06-I4C_b

La primera edició de l’Innovate4Climate, celebrat del 22 al 25 de maig al Palau de Congressos de Barcelona, ha estat tot un èxit. Durant quatre dies, prop de 350 professionals de tot el món van analitzar els principals reptes del planeta ocasionats pel canvi climàtic.

El congrés desenvolupat a Fira Barcelona, conjuntament amb el Banc Mundial i la col·laboració de Lavola va ser un esdeveniment sostenible, gràcies a iniciatives com el Waste to Zero o Clean CO2.

Dies després de la convenció, la sensació és que aquest esdeveniment ha estat el punt de partida per dissenyar nous mecanismes de finançament de la lluita contra el canvi climàtic. I és que la majoria d’intervencions que va haver-hi van ser per presentar nous models de finançament i proves pilot que s’estan duent a terme, però que just acaben de començar i caldrà esperar per veure la seva efectivitat, ja que la majoria no entraran en vigor fins a l’any 2020.

En el marc de l’Innovate4Climate, Lavola va organitzar el side event sobre economia col·laborativa com a solució de finançament pel canvi climàtic. Aquesta sessió es va focalitzar en mostrar com l’economia col·laborativa pot ser una bona eina per ajudar a moure part dels 23 trilions de dòlars que es necessiten entre ara i el 2030 com a resultat de l’Acord de París.

Notícies relacionades